Madencilik sektörü 95 insanı toprağa vererek girdi 2014 yılına. Ocak ayı ile başlayan 2014 yılı, maden ocaklarında yine “iş kazaları”yla sürüyor. Zemherinin soğuğunu olanca şiddetiyle iliklerimize kadar hissettiğimiz geçtiğimiz ay, yine “iş kazaları” durmadı. Madenciler acıyla ve kâbusla geçirdiler bir ayı daha…

Sendikamız tarafından belirlenen Madencilik sektöründe Ocak ayı içinde yaşanan “iş kazaları” ve sonuçları şöyledir;

OCAK 2014 İŞ KAZALARI:

13 OCAK 2014 – Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük Beldesi ile Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kazıklı Köyü arasında faaliyet yürüten özel sektöre ait taş ocağında kamyon şoförü olarak çalışan Hakan Erdoğan (53), çalışırken 15 tonluk bir kayanın üzerine düşmesi sonucu sıkışarak ağır yaralandı. Erdoğan Söke devlet hastanesine kaldırıldı.

21 OCAK 2014 – İstanbul Habipler’de özel sektör tarafından işletilen taşocağında çalışan işçi Cemil Yeşilırmak, vinçten fırlayan taşın altında kalarak yaşamını yitirdi. Yeşilırmak’ın işyerinde sigortasız olarak çalıştığı öğrenildi.

22 OCAK 2014 – Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında faaliyet yürüten Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ne ait Himmetdede Altın Madeni ocağında çalışan Mehmet Aslan (26), işten evine giderken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yanındaki iş arkadaşı ise ağır yaralı olarak hastaneye yatırıldı.

23 OCAK 2014 – Siirt’in Şirvan İlçesi’ne bağlı Madenköy’de Park Madencilik A.Ş tarafından işletilen maden ocağında iş makinesi operatörü olarak çalışan Sabri Polat (34), 50 metre yukarıdan üzerine düşen maden parçasının etkisiyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

27 OCAK 2014 – Zonguldak’ın Dilaver Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel sektöre ait taşkömürü ocağında çalışan Fatih Akyüz (31), tahkimatın üstüne çökmesi sonucu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Akyüz’ün sol ayağının kırıldığı bildirildi.

Ocak Ayı içinde gerçekleşen toplam “Kaza” sayısı: 5, Ölü sayısı: 2, Yaralı sayısı: 4. 

İş cinayetlerinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, ailelerinin acılarını paylaşıyor ve geçirdiği iş kazası sonucu tedavileri sürenlere acil şifalar diliyoruz. 6 Şubat 2014

 

Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir