Maden ocaklarında sürgit devam eden iş kazaları, Mayıs’la iş cinayetlerine, Soma ile birlikte katliama dönüştü. Yaşanılan vahşet Soma sınırlarını aştı, Türkiye’yi yasa boğdu, dünya da çok geniş yankı buldu.

Ülkeyi yönetenler bu vahşet karşısında sorumluluklarını sorgulamaları gerekirken, “iş kazaları bu işin fıtratında var” diyerek madende yaşamını yitiren ailelerin acılarının daha da çoğalmasına neden oldu. Aradan geçen 25 gün de yaşanan acıların hafiflemesine yetmedi. Soma’da yaşam acılarla birlikte sürüyor…

Mayıs ayı içinde ülkede yaşanan, “iş kazaları”ve sonuçları şöyledir;

MAYIS 2014 İŞ KAZALARI:

13 MAYIS 2014 – Manisa’nın Soma İlçesi Eynez bölgesinde Soma Holding’in Soma Kömürleri A.Ş’ne ait ocakta, 16:00 – 24:00 vardiyasında çalışan işçilerin işe başladığı bir anda meydana gelen patlama sonucu 301 işçi yaşamını yitirirken yüzlerce işçi yaralandı.

14 MAYIS 2014 – Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi’nde ruhsatsız olarak çalışan taş kömürü ocağında meydana gelen göçükte, Mehmet Aygün yaşamını yitirdi.

15 MAYIS 2014 – Konya’nın Hüyük ilçesinde, barit madeni ocağında operatör olarak çalışan Tunahan Gürocak (26), çalışırken iş makinesinin üzerine düşen toprak ve kaya parçalarından aldığı darbelerin şiddetiyle yaşamını yitirdi. 

Mayıs Ayı içinde gerçekleşen toplam “Kaza” sayısı: 3, Ölü sayısı: 303, Yaralı sayısı: yüzlerce

İş cinayetlerinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, ailelerinin acılarını paylaşıyor ve geçirdiği iş kazası sonucu tedavileri sürenlere acil şifalar diliyoruz. 7 Haziran 2014  

 

Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir