İş cinayetinde yaşamını yitiren Metin Korkmaz Soma’da toprağa verildi . Manisa Soma’da, İmbat Madencilikte çalışırken iş cinayetine kurban giden METİN KESKİN’in dün otopsi yapılmak üzere İzmir’e gönderilen naaşı bugün öğleden sonra Soma’ya getirildi.

Otopsisi tamamlanan METİN KESKİN, Zafer Mahallesi Merkez Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Güney Mezarlığı’nda binlerce işçinin katılımıyla toprağa verildi.

Soma Kaymakamı ile birlikte CHP Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL’in yanı sıra DİSK’e bağlı Dev. Maden – Sen yöneticisi ve üyeleri de katıldı.

3 çocuk babası iken 36 yaşında yaşamını yitiren METİN KESKİN, Balıkesir’li emekli bir maden işçisinin oğluydu. Baba Mustafa KESKİN cenaze namazı süresinde sessiz bir şekilde tabutun başında oturarak oğlunu yalnız bırakmadı.

Dikkat çeken bir nokta ise ne cenaze namazı sırasında ne de sonrasında mezarlıkta tek bir kadın bile ortalıkta yoktu. KESKİN’i son yolculuğunda yalnız bırakmayan arkadaşları ve akrabaları 1 kilometrelik yolu yürüyerek mezarlığa ulaştılar.

Camiideki tören sırasında ve mezarlıkta pankart ya da bayrak taşınmadı, hiçbir slogan haykırılmadı. KESKİN toprağa verildikten sonra kitle yine aynı sakin tavırlar içinde dağıldı.

Soma’da neler oldu

METİN KESKİN’in ocakta yaşamını yitirdikten sonra Devlet Hastanesine kaldırılan naaşı hızla her tarafta duyulmuş, KESKİN’in ailesiyle birlikte işçi arkadaşları, Türk Maden – İş Şube Temsilcisi, DİSK’e bağlı Dev. Maden – Sen Genel Başkanı Tayfun GÖRGÜN ve sendika yöneticileriyle temsilcileri kısa sürede hastaneye gelmişti.

Hastanede bir süre kaldıktan sonra otopsi için İzmir’e gönderildiğinde, hastane önünde bulunanlar yapılan açıklamadan sonra dağılmıştı. Türk Maden – İş Şube adına konuşan yetkiliden sonra, yaptığı açıklamada iş cinayetinde işverenle birlikte Türk Maden – İş’in sorumluluğunu hatırlatan Dev. Maden – Sen Ege Bölge Temsilcisi Hacay YILMAZ Türk Maden – İş tarafından yönlendirildiği iddia edilen kişilerin saldırısına uğrayarak konuşması engellenmek istenmişti.

Dev. Maden – Sen Soma Temsilcileri hızla toplanarak saat: 18:00’de iş cinayetini protesto etmek için eylem kararı almış ve Beşyol’da bulunan Madenci Heykelinde buluşarak Hükümet Konağı önüne yürümüştü. İşçilerle birlikte maden ocağında 13 Mayıs’ta yaşanan katliamda yakınlarını kaybeden aileler de yürümüş, yürüyüş sonrasında Dev. Maden – Sen Genel Başkanı Tayfun GÖRGÜN bir konuşma yapmıştı. Konuşmanın ardından oturma eylemine geçen işçiler ve aileler, saat: 19:05’e kadar oturma eylemi yapmıştı. İşçiler ayrıca METİN KESKİN’in son yolculuğuna kitlesel olarak katılma kararı da almış ve bunun çalışmalarına başlamışlardı. 3 Eylül 2014

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir