Burdur’un Tefenni İlçesi’nde özel şirkete ait krom madeninde gazdan zehirlenen işçi Kudret Gökçe ile maden mühendisi Burhanettin Korkmaz yaşamını yitirdi

Burdur’un Tefenni ilçesindeki bir krom madeninde gaz zehirlenmesi sonucu Kudret Gökçe (31) ile maden mühendisi Burhanettin Korkmaz (34) yaşamını yitirdi.

Tefenni ilçesi Belkaya Köyü yakınlarında yer alan firması ve mevkisi belirlenemeyen özel krom maden ocağında gece saat 01.00 sularında iki kişinin zehirlendiği bilgisine ulaşıldı.

Burdur Kaymakam’ı Onur Yeniay olaya ilişkin açıklama yaparken, işçi Kudret Gökçe’nin dün akşam kimseye haber vermeden kapalı olan maden ocağına gittiğini iddia ederek, şöyle dedi:

Gökçe’nin aracını maden ocağı yanında gören maden mühendisi Burhanettin Korkmaz da ocağa girmiş ve zehirlenerek hayatını kaybetmiş. Arkadaşlarını aramak için ocağa giren işçi Ahmet Akboğa ise ocak içerisinde 20 metrelik tünele düşerek kolu kırılmış. Akboğa dışarı çıkarak ekiplere haber verdi.

Madenin faaliyette olduğunu ancak işçi Gökçe’nin içine girdiği ocağın krom fiyatlarının düşmesi nedeniyle 20 gün önce kapatıldığını belirten Yeniay, “İşçi kimseye haber vermeden sabah kalkıyor ve madene gidiyor. Kudretin ailesi kendisine ulaşınca madeni arıyor. Mühendis Korkmaz, Gökçe’nin arabasını ocağın yanında görüyor ve bakmaya gidiyor. Mühendis de girdiği madenden çıkamıyor. Mühendisten de haber alınamayınca ocağa işçi Ahmet Akboğa giriyor. Akboğa gazdan etkileniyor ve 20 metrelik tünelden aşağı düşerek yaralanıyor” dedi.

Cenazelerin Tefenni Entegre İlçe Hastanesi morguna götürülürken, yaralanan işçi Akboğa ise Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sendika.Orgdan alınmıştır.