Zonguldak Kilimli DE-KA Maden işçilerinin mağduriyeti derhal giderilsin
DİSK/Dev.Maden-Sen Genel Başkanı ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, DİSK/Emekli-Sen GYK Üyesi Necmettin Akgül, DİSK/Genel-İş Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, DİSK/Genel-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş’ın aralarında bulunduğu DİSK Heyeti 4 aydır ödenmeyen maaşları ve çalışma hakkı için direnen Zonguldak/Kilimli’de direnen Balçın maden işçilerine bir ziyaret gerçekleştirdi.
DE-KA Madenciliğe ait DE-KA ve BALÇIN madenlerinde Kayyum atanması ve işçilerin maaşlarının ödenmemesi üzerine başlayan direnişin 11. Gününde gerçekleşen bu ziyarete yeraltında direnen işçilerin aileleri ve diğer maden işçileri ve Kilimli halkı da destek verdi.
4 aydır maaş alamayan işçiler ödenmeyen maaşları ve çalışma hakları için başlattıkları mücadelede başlattıkları çeşitli eylemliliklerden ve yetkililerle görüşmelerden sonuç alamayınca kendilerini maden ocağına kapatıp açlık grevine başladı.
Bu süreçte kendilerine her türlü desteği sunan DİSK Heyetinin ziyareti madenin önünde bekleyen aileler ve işçiler tarafından coşkuyla karşılandı.
DİSK Heyeti adına direnişteki işçilere ve ailelerine seslenen Tayfun Görgün, direnen maden işçilerinin haklı mücadelesini ve mücadeleye en önemli desteği veren işçilerin ailelerini mücadele ve direnişlerinden dolayı kutlayarak DİSK olarak direnişe her türlü desteği vereceklerini belirtti.
Görgün, direnişteki madencilerin sorunlarının çözümü için şunları söyledi:
“Bu maden ocakları TTK’nın ocaklarıdır. Rödövans ve taşeron yoluyla devrettikleri ocaklarda yaşanan sorunların tamamında muhatap Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve TTK’dır. Direnişteki işçilerin geriye dönük ücret alacakları ve tazminatları garanti altına alınıp ocaklar TTK tarafından işletilmelidir.”