Dev.Maden-Sen Zonguldak Kilimli’de Maden İşçilerini Ziyaret Etti.

Dev.Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün ve Genel Başkan Vekili Bülent Tetik Zonguldak Kilimli’de Kayyum tarafından kapatılan Balçınlar Maden Ocağına  4 aydır maaş alamadıkları  ve işsiz kaldıkları için çalıştıkları ocağa kendilerini kapatan ve içeride 11 gün açlık grevi yapan maden işçilerini ziyaret etti.

Madencilerin direnişine en başından beri her türlü desteği sunan Dev.Maden-Sen yöneticileri işçilerle 11 günlük açlık grevini, süreci nasıl başlattıklarını ve nasıl sonuçlandırdıklarını değerlendirdi. İşçilerin kısmen başarıya ulaşan eylemleri sonucunda devlet yetkililerinin işçilere verdikleri sözlerin takipçisi olacaklarını ve gelinen süreçte yeni hak kayıplarının oluşmaması ve verilen sözlerin yerine getirilmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını belirtiler.

Kilimli’de ki direnişle daha da görünür hale gelen maden işçilerinin çalışma koşullarında ki ağır şartlar ve Zonguldak havzasının tamamına yayılan taşeronlaşma ve rödevans sisteminin sonuçlarını maden işçileri ile birlikte tartışan Dev.Maden-Sen yöneticileri Kilimli de 11 günlük direnişte yaratılan havanın Ülkenin her yerinde hak gasbına uğrayan işçiler açısından olumlu bir hava yarattığını bu umudun hep birlikte örgütlenerek büyütülmesi ve sadece maden sektöründe değil bütün sektörlere yayılması gerektiğini belirttiler.

Zonguldak Kilimli de ki maden işçileri ile hukuki dayanışmanın koşullarını da tartışan yetkililer havzada maden işçilerinin her türlü sorunlarının dayanışma örgütlenme ve mücadele ile çözüleceğini belirttiler.