DEV.MADEN-SEN Zonguldak’da Maden işçileri ile örgütlenme çalışmaları kapsamında toplantılarına devam ediyor.

Zonguldak Kilimlide DE-KA ve Balçınlar madencilikte çalışırken 4 ay maaşlarını alamayan ve  iş yerlerine kayyum atanan maden işçileri 11 gün süren açlık grevi yaparak seslerini duyurmaya çalışmış ve bu direnişle az da olsa bir kazanım elde etmişlerdi. 16.haziranda toplu işten çıkışları verilen maden işçileri kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını kıdem ve ihbar tazminatlarının yatırılmadan işten çıkışlarının verildiğini kalan maaş alacakları konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadığını belirttiler.

işten çıkışları verilen madencilere kıdem ve ihbar tazminatları için mahkemeye gidin diyen yetkililer madencilerin hiç bir talebine olumlu yanıt vermiyor.

19.06.2016 Günü Zonguldak Kilimli’de Dev.Maden-Sen Yöneticileri ile yapılan toplantıya katılan işçiler; haklarının tamamını alıncaya kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

Zonguldak havzasında Maden işçileri ile yapılan toplantılarda hem süreci değerlendirip hemde gelecek dönemlerde nelerin yapılabileceği konusunda  tartışmalar yapan Dev.Maden-Sen yöneticileri Zonguldak’da İşten atılan Balçınlar ve DE-KA maden işçiler ile birlikte şuanda üretime devam eden ocaklarda çalışan işçilerin birlikte mücadele ederek maden işçilerinin gasp edilen haklarının alınması ve yeni haklar elde edilmesinin mümkün olduğu ve bu yönde örgütlenme çalışmaları yaptıklarını belirttiler.