İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki katliama ilişkin DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Kani Beko’nun açıklaması

ÜLKEMİZİ KATLİAMLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ!

Bir yılda, 17 bombalı saldırıda 294 kişi katledildi: Artık yeter!

Her katliamın ardından saldırıları kınamaktan; ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemekten yorulduk, usandık!

Her geçen gün yeni bir katliamın yaşandığı ülkemizde iktidarın, bir kez dahi siyasi sorumluluk üstlenmemesi artık kabul edilemez bir noktaya ulaştı.

Şam’da “bayram namazı kılma” hayallerinin, yeni Osmanlıcılık projelerinin, padişahlık özentilerinin, fetih ve cihat söylemlerinin, Ortadoğu’daki savaşlarda taraf olmanın bizi sürüklediği uçurum her geçen gün daha fazla canımızı alıyor, daha fazla canımızı yakıyor.

Buna alışmak mümkün değildir!

Ortadoğu’da ısrarla sürdürülen yanlış politikalar sonucu bugün bizim topraklarımızda da can güvenliği ortadan kalkmıştır.

Bu ülkenin yurttaşlarına “Çalışırken ölmek, savaşta ölmek, katliamlarda ölmek” seçenekleri dayatılırken biz bu meseleyi artık büyütmeliyiz!

Ülkemiz bir katliamlar ülkesi haline gelmişse, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” deme lüksümüz yoktur.

Ülkemizin katliamları ülkesi olmasını önlemek için hep beraber “artık yeter” demeliyiz. Savaş politikalarının hesabını sormalı, ülkede katliamlar yaşanırken siyasi muhaliflerini yok ederek, susturarak ülkeyi sadece kendisi için “güvenli” haline getirmeye çalışan iktidarın baskı politikalarına “dur” demeliyiz.

Kendilerini koruma ordularıyla ve zırhlı araçlarla koruyanların, bombacıların elini kolunu sallayarak gerçekleştirdikleri her katliam sonrası otomatiğe bağlanmış bir biçimde alelacele “güvenlik zafiyeti yok” açıklaması yapmasının hesabını sormalıyız.

Yalnızca ölmemek için değil, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, yani demokratik bir ülkede yaşamak için bir araya gelecek; ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan çıkması için ihtiyacı olan “işaret fişeği“ni ateşleyeceğiz.

Henüz dün söylediğimizi, bugün yeniden, üstüne basa basa tekrar ediyoruz: “Demokrasi için verilecek emeğimiz, uğruna direnilecek memleketimiz, faşizme ve diktatörlüğe teslim edilmeyecek düşlerimiz var!”

Bizler, baskıya, savaşa, teröre karşı birlikte yaşama ve birlikte yaşatma mücadelesine inadına devam edeceğiz.