Manisa Ahmetli’de faaliyet gösteren Alternatif Mermer’de çalışırken hukuksuz şekilde işten çıkarılan 4 üyemiz, 2023’den beri sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinin ardından, emsal niteliğinde olan işe iade, sendikal tazminat ve boşta geçen sürelerin tanzimine ilişkin açmış olduğumuz davayı kazandı.

Ne Olmuştu?

Alternatif Mermer işçileri, yoğun çalışma, iş baskısı, düşük ücretler ve iş kazası riskleri gibi sorunlar sebebiyle insanca çalışma koşulları, emeklilikte ve çalışırken geçinebilecek bir ücret ve sosyal hak talebi ile sendikamıza üye oldular. Örgütlenme çalışmalarından rahatsız olan maden işvereni üyelerimizden 4 işçiyi kanunlara aykırı bir şekilde işten çıkarmıştı. İşten çıkarmalara, baskı ve tehditlere rağmen sendikamızın örgütlenme mücadelesi devam etmiş, İşten çıkartılan üyelerimiz adına sendikamız tarafından “Sendikal tazminat, boşta geçen sürelerin tanzimi ve  işe iade talebi” ile dava açılmıştır.

Sendikamız Dev Maden Sen’in Turgutlu iş mahkemesinde görülen davası kazanımla sonuçlandı, Mahkeme, işverenin uyduruk bahanesine rağmen, işvereni işçilere sendikal tazminat ödemeye ve işçileri işe geri almaya mahkûm etti.
Mahkeme, işçilerin Dev. Maden-Sen’e üye oldukları için işten çıkarıldıkları davanın kararında özetle: İşverenin, İşçilere 12 ay brüt ücret tutarında sendikal tazminat ödemesine ve boşta geçem sürelerin tanzimi ile  ayrıca işe iadesine karar vermiştir.

“İşçiler Ancak Birlik Olursa Kazanır”

Mahkeme sonucunu değerlendiren avukatımız Aslıhan Oğurluoğlu; Sendikalı olduğu için işten atılan ve yıllarca süren mücadeleye rağmen hakkını alamayan işçiler var, bu nedenle bu karar emsal niteliğindedir. Dev. Maden-Sen’in mücadelesi, işçilerin kararlı duruşu sayesinde kazanımla sonuçlanmıştır.

İşveren iş kanununa aykırı davranarak Dev Maden Sen ‘e üye 4 kişiyi işten çıkartmıştır. Bu kişiler Sendikal faaliyet yürüttüğü herkesçe bilinen ve isimleri öne çıkmış kişilerdir. Çalışmaya devam eden sendikalı işçilere de, tehdit ve zorbalıkla “Eğer sendika işlerine devam ederseniz siz de diğerleri gibi işten çıkarılırsınız” şeklinde konuşmalar yapılmıştır.

‘İşçiler anayasal hakkı olan sendikalaşma için bile mücadele etmek zorunda’

Sendikalaşma hakkı Uluslararası sözleşmeler ile Anayasamızca teminat altına alınmıştır. Sendikal faaliyeti engelleyen kişi ve şirketler hakkında gerekli cezai yaptırımların daha caydırıcı bir şekilde artırılması ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını artırılması gerekmektedir

İşçiler fazla iş yükü ve sömürüyle karşı karşıya kalıyor. O yüzden işçiler hakları için birleşerek örgütlü bir şekilde mücadele etmek durumunda

Yaşasın İşçilerin Örgütlü Birliği ve Mücadelemiz!