Üyemiz Emre Binen’in DCS operatörü olarak çalıştığı Eti Bakır Mazıdağı işletmesinde hukuksuzca işten çıkarılması sonrası açtığımız dava ile işe iadesini sağladık.

İş Mahkemesi, üyemiz Emre Binen’in işe iadesi ile birlikte boşta geçen sürelerdeki ücreti ve diğer tüm alacaklarının ödenmesine hükmetti.

Maden işçisi Emre Binen, Eti Bakır Mazıdağı işletmesinde o dönem işyerinde yetkili olan sarı sendikanın düşük ücret ve sosyal hak yetersizliği ile işçinin hiçbir talebini dinlememesi, kapalı kapılar ardında toplu sözleşme imzalamasına tepkide bulunarak mevcut sarı sendikadan istifa etmiş ve DİSK/Dev. Maden-Sen’e üye olmuştu.

Üyemiz Emre Binen, Anayasal hakkı olan Dayanışma Aiadatı Dilekçesi ile işyerinde süren toplu sözleşme sonlanana kadar mevcut haklardan yararlanmak istemiş ancak Eti Bakır Mazıdağı işletmesi bu talebi karşılamamış, üyemizi hukuksuzca işten çıkartmıştı.

Bunun üzerine Sendikamız bu talebi karşılamayan işveren vekilleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, hukuksuzluğun giderilmesi için dava açmıştı.