Adalet Halkın Ekmeğidir, İşçilerin Geleceğidir.      

16 Nisan Referandumunun hemen ardından işçilerin kıdem tazminatlarına ve hafta sonu tatil haklarına saldırıya geçen AKP Hükümeti seçim meydanlarında işçilere verdiği sözleri bir bir yalanlamaya devam ediyor. Taşeron işçilere kadro sözü veren AKP kıdem tazminatı düzenlemesini de tarafları ikna edemedik diyerek geri çekmişti. Ancak şimdi hem kıdem tazminatını hem de hafta sonu tatilini hedefine koymuş durumda. Ayrıca zeytinlik yasasını da gündeme getiren AKP sermaye lehine işçilerin geleceklerinden çalmaya devam ediyor.

İşçilerin Grev hakkını milli güvenliğe aykırı diyerek yasaklayan Hükümet işçilerin örgütlenmesini ve haklarını aramasını engellemek için her türlü yasağa başvurmaktadır.

İşçi sağlığı ve güvenliği yasasının uygulamasını 2020 yılına erteleyen hükümet iş cinayetlerinde mahkemeleri de işlemez duruma getirmektedir. Soma katliamının 3 yıldır sonuçlanmayan davasının hakimini değiştirerek davayı en başa döndermiş ve davanın sonuçlarını şimdiden tartışılır hale getirmiştir.

Ülkeyi 15 Temmuzdan bu yana KHK’lar ile yöneten AKP özellikle üniversitelere yaptığı saldırılar ile üniversiteleri bilim üretemez hale getirirken kendisine muhalefet eden bütün odakları terörist ilan ederek ülkeyi kör bir karanlığa doru sürüklemektedir.

Ekonomide derinleşerek devam eden krize çözüm olarak yeni fonlar üretmeye çalışan Hükümet kurduğu Varlık Fonu ile özelleştirmenin en vahşi halini uygulamakta ve ülkenin bütün birikimlerini sermayeye talan ettirmektedir.

Sermayenin daha fazla kar hırsı ile hiçbir kuralı tanımadan yürüttüğü talan politikaları insan hayatına ve doğaya geri dönüşümü mümkün olmayan zararlar vermektedir.

Bu koşullarda işçilerin emekçilerin ortak talebi adalettir.

Adalet Halkın Ekmeğidir, İşçilerin Geleceğidir.

Sendikamızın Madencilik Sektöründe yaptığı araştırma ve inceleme raporuna göre Haziran ayı içinde meydana gelen “iş kazalarında” en az 6 madenci yaşamını yitirdi.

Hazırladığımız raporu aşağıda kamuoyu ile paylaşırken, yaşamını yitiren madencilerin yakınlarının acısını paylaşıyor, yaralı olarak hastanelere kaldırılan arkadaşlarımıza biran önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

Dev.Maden-Sen Yönetim Kurulu

                                                                                           

Bahattin Camgöz (47) 30 Haziran 2017  Tekirdağ- Malkara karayolu üzerindeki Bağlar mevkiinde özel bir şirkete ait kömür ocağında göçük meydana geldi.   meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi 47 yaşındaki Bahattin Camgöz yaşamını yitirdi.

Serkan Cansızoğlu (37)  29 Haziran 2017 ZONGULDAK’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)  Üzülmez Müessesesi’nde, yeraltında makineye sıkışan işçi 37 yaşındaki Serkan Cansızoğlu yaşamını yitirdi.

Erol Bayraktar (44) 20 Haziran 2017 Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde bir mermer ocağında üzerine mermer bloğu düşen 44 yaşındaki Erol Bayraktar yaşamını yitirdi.

Eşref Gevşek 18 Haziran 2017 ORDU Altınordu’da  Turnasuyu Irmağı kenarında özel bir şirkete ait taş kırma şantiyesine Saraycık’tan malzeme çeken iki kamyon birbirine geçiş verdiği sırada Eşref Gevşek’in kullandığı kamyon Yaklaşık 100 metre uçurumdan ırmağa yuvarlandı. Kamyon içerisinde sıkışan sürücü kurtarılamadı.

Yüksel Demir (35) 9 Haziran 2017 Kastamonu’nun Cide ilçesinde çalıştığı kum ocağı şantiyesinde 3 metrelik yüksekten düşen işçi hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, Kumluca Mahallesi’nde bir kum ocağında çalışan Yüksel Demir (35), şantiyenin tatil olduğu esnada iş makinelere bakım yapmak için kum ocağına geldi.  Demir, dengesini kaybederek yaklaşık 3 metrelik yüksekten yere düştü. Şantiyede görevli başka biri tarafından fark edilen Demir için hemen 112 acil sağlık ekiplerine haber verildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri Demir’in olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

 Mustafa Akgündüz (45) 02 Haziran 2017  Muğla Yatağan’da bulunan Entaş Mermer’de yaşanan iş cinayetinde Mustafa Akgündüz adlı işçi hayatını kaybetti. Entaş Mermer de çalışan Mustafa Akgündüz, akşam 8.30’da kesim yapılan mermer blokun altında kalarak hayatını kaybetti.