2015’in Nisan ayında maden cinayeti sonucunda patlama, göçük ve sürücü kabinin ezilmesi sonucu Erol Uğur, Mustafa Yaylı ve Mahmut Meydan hayatını kaybetti.

Soma katliamının yaşanmasının üzerinden bir yıl geçti. Demokratik kamuoyunun, işçi ve emekçilerin, işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında iktidar partisi AKP’ye karşı artan tepkilere rağmen, son bir yıllık süreçte yine iş cinayetleri ve yaralanmalar yaşandı, yine maden işçisinin yaşamı hiçe sayıldı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik yasa, yönetmelik ve uygulamalarda değişen bir şey olmadı.

Sendikamız, taşeron işçilik uygulamasına son verilene kadar, özelleştirilen madenler yeniden kamulaştırılana kadar ve maden cinayetleri sonlana kadar mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

Yaşamını yitiren madenci ailelerinin acısını paylaştığımızı belirtir, ailesi, arkadaşları ve dostlarına başsağlığı dileriz.

2015 Nisan ayı iş cinayetleri raporumuzun dökümü aşağıdadır:

NİSAN 2015 İŞ KAZALARI:

 

8 NİSAN 2015 – Bilecik, Gölpazarı, Gökçeler Köyü’nde faaliyet yürüten özel sektöre ait bir taş ocağında meydana gelen patlama sonucu Erol Uğur (38) yaşamını yitirdi.

 

10 NİSAN 2015 –Isparta, Şakirkaraağaç İlçesinde faaliyet yürüten Eti Maden’e bağlı barit ocağında çalışan Mustafa Yaylı (3) göçük altında kalarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yaylı kurtarılamadı.

 

28 NİSAN 2015 – Gümüşhane OSB’de özel sektöre ait bir maden işletmesinde meydana gelen kazada, paso yüklü kamyonun damper pistonunun bükülerek sürücü kabinini ezmesi sonucu, Mahmut Meydan (59) yaşamını yitirdi.

 

Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir