26 Eylül Pazar günü Ankara’da DİSK/Genel-İş Genel Merkez binası toplantı salonunda toplanan DİSK/ Dev. Maden-Sen 18. Olağan Genel Kurulu gündeminde bulunan maddeleri karara bağlayarak başarıyla tamamladı.

Divan Başkanlığını DİSK/ Emekli-Sen Genel Sekreteri Fikri Kalender’in yaptığı Genel Kurul, emek ve demokrasi mücadelesinde kaybedilenler için saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Dev. Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün delegeleri selamladığı konuşmasında şunları söyledi:

Genel kurulumuz, yeryüzündeki tüm insanlığın ve memleketimizin çok zor günlerden geçtiği Covid-19 salgını dönemi ile sermayenin salgını daha fazla kar elde etmek fırsata çevirerek işçi sınıfının kazanılmış haklarına yönelik saldırıları altında gerçekleşmektedir. Salgın nedeniyle, mücadelede omuz omuza olduğumuz kardeş kurumlar ve dostlarımızı bu önemli buluşmaya davet edemedik. İşçi sınıfının ve madencilerin yol arkadaşlarına;  Sendikamıza ve kongremize destek ve dayanışmaları için Genel-İş ve Lastik-İş sendikalarımıza ve emeği geçen tüm mücadele arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

İşçilerin, madencilerin, işsizlerin, emeklilerin durumu malum. Sadece işçilere, işsizlere, öğrencilere, kadınlara değil, zorda olan, kapanan, üretime ara veren işletmelere, esnafa yeterince yardım eli uzatılmıyor, kimsesizlerin kimsesi olunmuyor. İşsizler, işçiler ve emekçilerin yanında İşyerleri, sağlık kurumları, okullar, adliyeler zor durumda. Dayanışma, kamusal yükümlülükler ve sosyal devlet görevleri çok çok aksamış durumda. Fakat bu zor günleri birlikte mücadele ederek aşıp, toparlanacağız.

İnsanca çalışılabilecek ve yaşanabilecek bir gelecek için mücadele eden ve bu uğurda ölümle burun buruna çalışan maden işçilerinin sorunları başta olmak üzere; Sendikamız Dev. Maden-Sen, her doğan yeni güne işçi sınıfının mücadele kararlılığı ile işyerlerinde çalışırken ölünmeyen ve meslek hastalığına yakalanmayan, alın terleri kurumadan ücret ve sosyal haklarını tam olarak alabildikleri sınıf ve kitle sendikacılığı ilkesi ışığında birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yürüyüşünü yükselterek devam ettirecektir.

Maden işçileri kendilerini iliğine kadar sömürten, geleceklerini dahi yaşanılmaz kılan sarı sendikacılığa mahkûm değildir, onları gerçek yuvaları olan DİSK/Dev Maden Sen’de örgütlemek, onların ses ve umutlarını birleştirerek haklarımızı almak boynumuzun borcudur!

Yaşasın Sınıf Mücadelemiz!

Yaşasın Dev Maden Sen!

Yaşasın DİSK!

Covid-19 salgını nedeniyle konukların yer almadığı genel kurulda, gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Verilen ara sonrası, yeni dönemde görev yapacak kurullar için seçimlere geçildi.

Yapılan seçimlerde Dev Maden Sen yönetimine tekrar aday olan Tayfun Görgün’ün Genel Başkan adayı olarak yer aldığı liste, delegelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi.

Birlik ve mücadelede kararlılık mesajlarının verildiği genel kurul, seçilen yönetim adına delegelere verdikleri destek için teşekkür eden Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün’ün konuşmasıyla tamamlandı.