Sendikamızın Ağustos ayı içerisinde iş kazaları ile ilgili yapmış olduğu araştırmalar sonucunda tespit ettiğimiz, en az 4 maden işçisi hayatını kaybetmiş ve en az 8 maden işçisi yaralanmıştır.

Bu ay yaptığımız araştırmaların sonucunda en az 12 iş kazasına rastlandı ve bu iş kazalarının en az 6’sı devlete bağlı olan Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Müesseslerinde gerçekleşmiştir. 1 ay içerisinde devlete bağlı kurumlar da bile bu denli fazla iş kazası yaşanmasından İşçi Sağlığı ve İş Güveliği Kanunu’na önem verilmediğini anlamamız mümkündür.

Türkiye topraklarının her karışında maden olmasına ve devlet yeterli olarak kontrol edememesine rağmen hala ormanları, yaylaları talan ederek yeni madenler açılmasını istemektedir. Kurulan her Maden Ocağı yerel halkın yaşamsal faaliyetinin tehlike altına girmesine neden olmaktadır.

Dev. Maden-Sen olarak; devlet kontrolünde olan maden ocakları başta olmak üzere tüm maden ocaklarında denetimler sağlamasını ve ormanlarımızın, yaylalarımızın rant uğruna talan edilmesinden vazgeçilmesini talep ediyoruz.

İş cinayetlerinde yitirdiğimiz tüm maden işçisi kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza şifa dileriz.

01 Ağustos 2021:  38 yaşındaki 2 çocuk babası jeoloji mühendisi Yücel Küçükçepiş’in Bayat ilçesindeki bir mermer ocağında çalışırken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir.

02 Ağustos 2021: Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesinde 16.00-24.00 vardiyasında 1 Nolu kuyuda meydana gelen kazada A.Ş., isimli maden işçisi üretim esnasında düşerek yaralanmıştır.

02 Ağustos 2021: Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi 1 Nolu kuyuda meydana gelen kazada bir maden işçisi üretim esnasında düşerek yaralanmıştır.

03 Ağustos 2021: Zonguldak Türkiye Taş Kömürü (TTK) Kozlu Müessesi 1 Nolu Kuyuda saat 12.00 sularında meydana gelen kazada maden işçisi Serkan Korkmaz(38) yaralanmıştır.

06 Ağustos 2021: Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu müessesi 1 Nolu kuyuda meydana gelen kazada Asım K. İsimli maden işçisi üretim esnasında elinden yaralanmıştır.

16 Ağustos 2021: Aydın’ın Çine-Aydın kara yolu Yolboyu Mahallesi’nde bulunan bir maden ocağında kepçe operatörü H.Y., maden yüklediği esnada M.Ö.’ye (56), kepçenin ön kısmındaki kupa kısmının saplanması sonucu yaralanmıştır.

17 Ağustos 2021: Balıkesir’de bir mermer fabrikasında indirilen mermer blokların altında kalan işçi hayatını kaybetmiştir.

23 Ağustos 2021: Çanakkale’nin Biga ilçesi Örtülüce köyü yakınlarında bulunan bir taş ocağında kepçe operatörü olarak çalışan 20 yaşındaki Ersen Dağlı’nın kullandığı aracın üzerine toprak göçmesi sonucu hayatını kaybetmiştir.

23 Ağustos 2021: Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)Kozlu müessesi 1 Nolu kuyuda meydana gelen kazada bir maden işçisi üretim esnasında kaza geçirerek  yaralanmıştır.

26 Ağustos 2021: Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)Kozlu müessesi 1 Nolu kuyuda meydana gelen kazada bir maden işçisi üretim esnasında iki vagon arasında sıkışarak kolundan yaralanmıştır.

30 Ağustos 2021: Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde özel bir maden ocağında çalışan iki kamyon arka arkaya çarpıştı. Hafriyat kamyonu şoförü Ahmet K. kazada ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ahmet K. hayatını kaybetmiştir.

31 Ağustos 2021: Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında 00.00-08.00 vardiyasında meydana gelen kazada H.Y. isimli maden işçisi yaralanmıştır.