Paris İklim Anlaşması kapsamında “Türkiye’de Uygulanacak Adil Geçiş’te Kömür Madeni Bölgelerinin Durumu” hakkında saha çalışması raporu 6 Ekim Cuma günü Ankara’da  Genel-İş toplantı salonunda düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Açılış konuşmasını Dev. Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün’ün yaptığı toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sendikalar, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinden uzman ve akademisyenler katıldı.  

Toplantının birinci oturumu olan  “Adil Geçiş’te Kömür Madeni Havzalarının Durumu”ile ilgili sunumun moderatörlüğünü Dev. Maden-Sen uzmanı Burak Uyan yaptı. CAN Europe- Türkiye İklim ve Enerji Politikaları Sorumlusu Elif Cansu İlhan, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cansu Tekin, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Başaran, İşyeri Hekimi Dr. Selçuk Atalay konuya ilişkin yapmış oldukları saha çalışmaları hakkında bilgi vererek görüşlerini paylaştı.

Toplantının “Kömür Madeni Sahalarından Katılımcıların Katkıları” konulu ikinci oturumunda ise Kütahya-Tavşanlı, Muğla-Yatağan/Milas, Çanakkale-Çan, Şırnak-Silopi, Eskişehir-Mihallıçık maden yerleşiminde bulunan yaşam ve çalışma alanlarından maden işçileri, yöre sakinleri ve aktivistler katıldı.

Toplantı, saha araştırmasına ilişkin soru, cevap ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.