Mevsimler değişse de bu maden işçilerinin yaşamına çok fazla yansımıyor. Yer altı maden ocaklarında ne gece ile gündüzün ne de bahar ile kışın arasına şöyle bir kalın çizgi çekmek mümkün. Bu değişmezlik çalışma yaşamında sık sık karşılaştığımız iş cinayetlerine de yansıyor.

Kış geride kaldı, bahar bütün cömertliğiyle insanlara kucak açarken, iş cinayetleri de bilinen haliyle devam ediyor.

Nisan ayında işyeri bazında iş cinayetleri sayısı düşük görünse de, “ölümlü iş kazaları” oranıyla değerlendirildiğinde kabul edilmez vahşetin yoğun bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.

Madencilik sektöründe Nisan ayında yaşanan “iş kazaları” ve sonuçları; 

NİSAN 2013 İŞ KAZALARI:

2 NİSAN 2013 – Urfa’nın Yenice Mahallesi’nde, özel sektöre ait taş ocağında meydana gelen göçükte, kaçak olarak çalıştırılan Suriye uyruklu işçilerden Şefik Süleyman yaşamını yitirirken, kardeşi Ahmet Süleyman yaralı olarak kurtuldu.

9 NİSAN 2013 – Maraş’ın Afşin İlçesi’nde faaliyet yürüten Afşin-Elbistan Linyitleri İşletmesinde makine bakımcısı Ahmet Taşkum (32), elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

21 NİSAN 2013 – Zonguldak Gelik’te ruhsatsız olarak işletilen A.T’ye ait maden kömürü ocağında, Kamil Ayvacık (48) elektrik çarpması sonucu öldü.

22 NİSAN 2013 – Burdur Karamanlı Cevizli bölgesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait mermer Ocağında, 2 ay önce meydana gelen göçükte ağır yaralı olarak devlet hastanesine kaldırılan işçi Muhsin Anılır (41) kurtarılamadı.

 

Nisan Ayı içinde gerçekleşen toplam “Kaza” sayısı: 4, Ölü sayısı: 4, Yaralı sayısı: 1.

 

İş cinayetlerinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla andığımızı belirtir, ailelerinin acılarını paylaşır, tedavisi sürenlere acil şifalar dileriz. 

  

     Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir