Davutoğlu’nun seçimler öncesinde “kadro müjdesi” verdiği karayolları işçileri, İzmit’te taşeron firmadan 3 aydır maaş alamadıkları için iş bıraktı.

İzmit’te Karayolları 14. Şube Şefliği’nde taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı.

İleri Haber’den Barbaros Tantan’ın haberine göre, Karayolu işçileri, aynı taşeron firmaya bağlı olarak Sapanca ve Kurtköy’de çalışan işçilerle birlikte 120 taşeron işçisinin mağdur olduğunu belirterek, ücretleri ile birlikte mesailerinin de ödenmesine kadar göreve çıkmayacaklarını söyledi.

Aileler zor durumda

Yaklaşık 6 aydır aynı taşeron firma elemanı olarak çalışan işçiler, düzenli ücret ödenmediği için mağdur oluyor. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz gibi zorunlu giderlere ilişkin faturaları bile ödeyemediklerini dile getiren işçiler, yılbaşında işi yavaşlatman eylemi yaptıklarını anımsatarak, “Bize ücretleri ödeyeceklerini söylediler, fakat halen alamadık. Bu yüzden işe çıkmama kararı aldık. Karayolları’nda olası bir olaya müdahale etmeyip şantiyede bekleyeceğiz” diye konuştu. Bu arada, işçilerin evlerine ödemeler dolayısıyla icra tebligatları geldiği, bir bölümü elektriği kesilmiş evlerde oturan ailelerin beslenme ve sağlık giderlerini karşılayamaz durumda olduğu da öğrenildi.

Davutoğlu ‘kadro müjdesi’ vermişti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Nisan 2015 tarihinde 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan bir, 7 Haziran seçimlerinden ise 38 gün önce karayolları işçilerine ‘kadro müjdesi’ vermişti. Ancak karayollarında işçiler taşeron olarak çalışmaya devam ediyor.

Bu haber siyasihaber2.org sitesinden alınmıştır.