GREVCİ METAL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMAYA!
GREV TRENİ HAREKET EDİYOR…

25 Mart 2011

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası’nın MESS’e karşı yürüttüğü TİS görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması sonucu alınan grev kararları uygulanmaya başlandı.

DİSK, 29 Mart 2011 Salı günü Gebze’de kurulu AREVA Fabrikası’nda başlayacak grevi “HAYDİ GREVCİ METAL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMAYA” çağrısıyla bir dayanışma şölenine dönüştürme kararı alındı.

DİSK, KESK, TÜRK-İŞ üyesi sendikaların kitlesel katılımının hedeflendiği bu etkinliğe, emek ve meslek örgütlerinin, sanatçıların, öğrencilerin, emek dostlarının gösterecekleri “EMEK DAYANIŞMASI” metal işçilerinin grevine büyük katkı sağlayacaktır.

Tarih : 29 Mart 2011 Salı
Saat :10:00
Buluşma Yeri : Areva Fabrikası önü
Fabrika Adresi : Barış Mah. E-5 Altı 1801 Sok. No: 104 Gebze/KOCAELİ

DİSK’ten basın duyurusu

METAL SEKTÖRÜNDE 21 YIL SONRA TARİH YENİDEN YAZILIYOR!

21 Mart 2011

ESKİŞEHİR DORUK İŞÇİLERİ 22 MART’TA GREVDE!..

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen 2010-2012 metal işkolu grup toplu iş sözleşmeleri kapsamında olan işyerlerindeki grevlerin ilki; Eskişehir’de faaliyetini sürdüren, İtalyan sermayeli Candy grubunun kontrolünde bulunan Doruk işyerinde 22 Mart’ta başlatılıyor.

 

Gerek tarihsel açıdan, gerekse kapsamı açısından ülkenin en önemli sözleşmelerinden biri olan bu ilk GREV’de Doruk İşçileri bütün emek dostlarının dayanışma ve desteklerini bekliyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir