Ermenek Katliamı’nın altıncı duruşması, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Görülen duruşmada mahkeme heyeti, üç tutuklu sanığın tutukluluklarının devamına  karar verdi. Madenci yakınları tahliyelerini talep eden sanıklara tepki göstererek “Bunun hesabını kim verecek” dedi

ermenek-katliami-dava-manset

Karaman’ın Ermenek İlçesi’ndeki kömür ocağında 28 Ekim 2014’te 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamıyla ilgili 3′ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması bugün (20 Ocak) görüldü.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey ve teknik nezaretçi Ali Kurt’un tutuklu kaldıkları müddet de, bilirkişi raporunun dönüş süresinin belirli olmayışı ve kusur dereceleri değerlendirilerek tahliyelerini istedi.

Savcı, maden ocağının sahibi Saffet Uyar’ın, tutukluluk halinin devamını, daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy hakkındaki yakalama kararının sürmesini talep etti.

Duruşmada tutuklu sanıklardan Ali Kurt, “Görevi gereği kusurum ve ihmalim yok” dedi. Uyar ve Özbey ise tahliyelerini istedi.

Tahliye talebine madenci yakınları tepki gösterdi.

‘Bizim hakkımızı savunacaksın’

Hayatını kaybeden madencilerden Ali Haznedar’ın eşi Fadime Haznedar, “Bizim yiğitlerimizi diri diri yediler. Yiğidimin göremediği çocuğum bir yaşına basacak. Bunun hesabını kim verecek. Kuzum ne yapalım, yapacak bir şey yok. Allah’ın adaleti şaşmaz” ifadelerini kullandı.

Duruşmada mahkeme heyeti, Uyar, Kurt ile Özbey’in tutukluluklarının devamına ve Özsoy hakkındaki yakalama kararının sürmesine karar verdi.

Duruşma sonunda madenci yakınları sanık avukatlarına tepki gösterdi. Ömer Cansu’nun babası Hüsnü Cansu, oğlunun fotoğrafını avukatlara göstererek, “Bunun hakkını savunacaksınız” dedi.

Duruşma, 22 Mart’a ertelendi.

Sendika.Org