Dünya sendikal hareketinin liderleri DİSK Genel Kurulu’na geliyor!

12-14 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 15. DİSK Genel Kurulu nedeniyle dünyanın dört bir yanından sendikacılar Türkiye’ye geliyor.

ITUC Genel Başkanı João Antonio Felicio, ITUC Genel Sekreter Vekili Jaap Wienan ve ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini DİSK Genel Kurulu’nun uluslararası etkinlikleri için Türkiye’de olacak.

Uluslararası işçi hareketinin tepesindeki isim, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel BaşkanıJoão Antonio Felicio, DİSK Genel Kurulu’na katılacak. 160 ülkeden 180 milyon işçiyi temsil eden ITUC’un heyeti Türkiye’de temaslarda bulunacak. João Antonio Felicio Türkiye’ye gelen ilk ITUC Başkanı. Brezilyalı sendikacı aynı zamanda Lula de Silva’nın başkanlığını yaptığı Brezilya İşçi Partisi’nin (PT) önemli isimlerinden. Felicio DİSK üyesi işçilerin çalıştığı fabrikaları da ziyaret edecek.

ITUC Genel Sekreter Vekili Jaap Wienan Ankara ve İstanbul’da DİSK’in misafiri olacak. Wienan daha önce çeşitli defalar Türkiye’ye geldi. Türkiye’deki işçi cinayetlerini ve sendikalara yönelik baskıları yakından takip eden bir isim. Wienan, kongreden önce 10 Şubat’ta Ankara Garı önünde düzenlenecek olan anma törenine katılarak bir konuşma yapacak.

Avrupa genelinde 60 milyon işçiyi temsil eden Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC’un Genel Sekreterliği ve sendikacılığının yanı sıra şair kimliği ile de tanınan Luca Visentini hem Ankara anmasına hem de DİSK Genel Kurulu’na katılacak.

30 kişilik yabancı heyette; Almanya, Avusturya, Avustralya, Belçika, Brezilya, Fransa, Filistin, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kıbrıs, Lübnan, Norveç, Portekiz, Rusya, Tunus ve Yunanistan’dan sendika temsilcileri bulunuyor.

10 Şubat’ta Ankara Katliamı anmasına katılacak heyet 11 Şubat’ta çeşitli işyerlerini ziyaret edecek ve 12 Şubat’ta Genel Kurul açılış töreninin ardından “Türkiye’de Sendikal Hareket” konulu toplantıya katılacak. Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’ın iki yakasından sendikalar için özel bir toplantı düzenlenecek.