Çanakkale Yenice’de yerin 140 metre altından gelen çığlık!..3. gün

Haklarımızın tamamını alıncaya kadar buradayız..

DEV.MADEN-SEN üyesi maden işçilerinin yeraltındaki direnişlerinde 3. gün de doldu.

Çanakkale ili Yenice ilçesinde faaliyet yürüten NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan 40 maden işçisi, maaşları ve tazminatları ödenmediği için ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle dünden beri yerin 140 metre altında direnişte. İşçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarının işe dönmesini istiyor.

yeraltında direnişin 3. gününde madencilerin eşleri çocukları ve köylüler eşlerinin durumunu öğrenmek, madencileri görmek ve madenciler ile dayanışmak üzere madene gitmek istediler.

Yeniceden ve köylerden otobüsler ile araçlar ile yola çıkmaya hazırlanan gruplar jandarma tarafından otobüslerin engellenmesi ile katılım sayısı düşürüldü.  Engellemelere rağmen gerekirse yürüyerek gideriz diyen aileler Yenicenin Çakır köyü ve Karaköyden kaldırılan 1 otobüs ve çeşitli araçlar ile yaklaşık 150 kişilik bir grup yola çıktı. madenin girişinde jandarma barikatı ile karşılaşan aileler madenciler için evlerinde pişirdikleri yemekleri ve evlerinden getirdikleri eşyaları  madencilere teslim ederek beklemeye başladı.

işverenin madenciler ve sendika ile görüşmeyi reddetmesi üzerine madenci eşlerinden oluşan 5 kişilik bir kadın heyeti işveren ile görüştü.

bu görüşmede işveren madencilerin eşlerine maaşlarını yatoracağını eşlerini yerin altından çıkartmalarını istedi. işverenin bu isteğine biz eşlerimizin sonuna kadar yanındayız, haklarımızın tamamını alıncaya kadar buradayız diyerek işverenin bu isteğini reddederek direnişe devam edeceklerini belirttiler.

görüşmenin ardından araçlarla tekrar köylerine dönen gruplar direnişe destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.