Çanakkale Yenice’de yerin 140 metre altından gelen çığlık!..4. gün

Haklarımızın tamamını alıncaya kadar buradayız..

DEV.MADEN-SEN üyesi maden işçilerinin yeraltındaki direnişlerinde 4. gün de doldu.

Çanakkale ili Yenice ilçesinde faaliyet yürüten NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan 40 maden işçisi, maaşları ve tazminatları ödenmediği için ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle dünden beri yerin 140 metre altında direnişte. İşçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarının işe dönmesini istiyor.

Yeraltında direnişin 3. gününde madencilerden 1 kişi yer altından sağlık sorunları nedeniyle dışarıya çıkmak zorunda kaldı yanında bir refakatçi ile dışarı çıkan maden işçisi arkadaşımız hastane muayenesinden sonra evine geçti. Refakatçi olarak dışarı çıkan işçi arkadaşımızın yeraltına tekrar girmesi işveren ve jandarma tarafından engellendi.  Yeraltında direnişin 4. gününde 38 işçi ile devam ediliyor.

Çanakkale Yenice de Nesko Maden ocağında maaş ve diğer alacakları, işçi sağlığı ve iş güvenliği talepleri ile direnen maden işçilerinin direnişinin 4. gününde Kazdağları Su ve Vicdan Nöbeti koordinasyon kurulu ve aktivistler direnişi ziyaret etti.

Maden işçileri için ailelerin hazırladığı erzaklar ziyarete gelen Su ve Vicdan Nöbeti koordinasyon kurulu ve aktivistler ile birlikte arkadaşlarımıza teslim edilmek üzere görevli arkadaşlarımıza verildi.

Su ve Vicdan Nöbeti koordinasyon kurulu adına konuşan Pınar BİLİR işçilerin direnişini sahiplendiklerini, madenciliğin sadece doğayı değil aynı zamanda işçilerin haklarını da sömürerek tükettiğini, Su ve Vicdan Nöbetinin maden işçilerine karşı olmadığını aksine maden işçilerinin de haklarının savunduklarını belirtti.

Su ve Vicdan Nöbetçilerinin ziyaretinde konuşan maden işçilerinden Sercan FİDAN ziyarettin kendileri açısından çok değerli olduğunu bir işçi olarak haklarını savunurken aynı zamanda burada yaşayan köylü olarak çevrenin korunması içinde mücadele ettiklerini belirtti.

Direnişin 4. gününde de yeraltında ki direnen işçilerin moralleri çok yüksek, yeraltında ki işçilerin aileleri, Yenice halkı ve köylüler ise işçiler kazanıncaya kadar bütün haklarını alıncaya kadar onların yanındayız diyor.