Çanakkale Yenice’de yerin 140 metre altından gelen çığlık!..5. gün

Haklarımızın tamamını alıncaya kadar buradayız..

DEV.MADEN-SEN üyesi maden işçilerinin yeraltındaki direnişlerinde 4. gün de doldu.

Çanakkale ili Yenice ilçesinde faaliyet yürüten NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan 37 maden işçisi, maaşları ve tazminatları ödenmediği için ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle dünden beri yerin 140 metre altında direnişte. İşçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarının işe dönmesini istiyor.

Yeraltında direnişin 4. gününde madencilerden Adil YAVUZ’un annesinin vefatından dolayı memleketine gitmesi sonucunda yeraltında 37 işçi arkadaşımız direnmeye devam etmektedir.

Nesko maden işçilerinin direnişinin 5. gününde dayanışma ziyaretinde bulunmak üzere çeşitli kurumlar, madencilerin aileleri ve köylüler yine maden alanına geldiler.

Hakları için mücadele eden maden işçilerini direnişin 5. gününde

Heryer Kaz Dağları insiyatifi

Kaz Dağları Koruma Derneği

Ekoloji Birliği

CHP Çanakkale İl Başkanlığı

Sol Parti Edremit ilçe Teşkilatı

Emek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı

Emek Gençliği , madencilerin eşleri çocukları ve köylülerden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grup Dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaretçilerden ve madencilerin ailelerinden oluşan 6 kişilik bir heyet işveren ile görüşerek bilgi aldılar.

işveren ile görüşen heyetin bilgilendirmesi ve kurum temsilcilerinin konuşmaları ile ziyaret sonlandı. Dayanışma ziyaretinde bulunanlar  ve madencilerin işçiler bütün haklarını alıncaya kadar direnişe devam edeceklerini belirttiler.