Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs’ta 301 madencinin yaşamını yitirmesine neden olan vahşetin ardından işçilerin DİSK’e yönelimi çeşitli oyunlarla engellenmeye çalışılıyor.

Sendikamıza karşı adeta psikolojik savaş uygulayanlar, işçilerin kendilerine ait hissettikleri bir sendikada örgütlenmelerini bir türlü hazmedemiyorlar.

İmbat Madencilik Enerji ve Ticaret A.Ş, çalıştırdığı işçilerden e devlet şifresini istiyor. Ekte de görüleceği gibi istenen belgeler arasında yeralan e devlet şifresinin işverene hangi konuda gerekli olduğu bilinmiyor.

İmbat Madencilik Enerji ve Ticaret A.Ş’nin e devlet şifresini niçin istediğini tahmin etmek aslında bizim açımızdan hiçte zor değil. İşçileri T. Maden – İş Sendikasına üye yaparak kontrol altında tutmak, insan onuruyla bağdaşmayan, çağdaş çalışma ortamına uzak uygulamalarını kesintisiz bir şekilde sürdürmek.

E devlet şifresi tamamen kişiye aittir ve ait olduğu kişiden başkası kullanamaz. İmbat şirketi işvereni işçilerden e devlet şifresi isteyerek açıkça suç işlemektedir.

İmbat Madencilik Enerji ve Ticaret A.Ş işverenini yasadışı uygulamalardan uzak durmaya, işçilerden istediği e devlet şifresinden derhal vazgeçmeye çağırıyor, aksi takdirde yasadışı uygulamaları nedeniyle gerekli yerlere başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir