Uzun süredir sürdürdüğümüz örgütlenme çalışmaları sonrası Mardin Mazıdağı’nda bulunan Eti Bakır işletmesinin değişik birimlerinde çalışan 600’ü aşkın maden işçisi TÜRK-İŞ’e bağlı T. Maden İş sendikasından istifa ederek sendikamız DİSK üyesi Dev. Maden-Sen’e üye oldu.

Öncelikle sendikamıza üye olan Eti Bakır maden işçilerine hoş geldiniz diyor ve işyerindeki tüm maden işçisi kardeşlerimizi de aramıza katılarak birliğimize, beraberliğimize güç vermelerini bekliyoruz.

Maden işçisinin alınterinin karşılığını alacağı, sendikasında söz, yetki ve karar sahibi olacağını, dün olduğu gibi bugünde bir daha hatırlatıyoruz.

İşçinin sendikal tercih ve iradesine saygı duymak yerine, kendisinden istifa ederek sendikamıza üye olan işçileri ve sendikamız yöneticilerini mesnetsiz iddia ve iftira ile hedef gösteren TÜRK-İŞ’e bağlı T.Maden İş Mardin Şube yöneticileri hakkında Mazıdağ Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

Bütün bu hukuk ve ahlak dışı tehdit ve hakaretlere karşı en güzel cevap, hemen ertesi gün Mazıdağı’nda bir araya gelen Eti Bakır maden işçileri tarafından topluca verilmiştir.

Eti Bakır’da başlayan işçi mücadelesi ve kararlılığını selamlıyor, tüm maden işçilerini sendikamız DİSK/Dev Maden-Sen’de örgütlenmeye davet ediyoruz.

Yaşasın Maden İşçilerinin Örgütlü Mücadelesi!

Yaşasın Konfederasyonumuz DİSK, Sendikamız Dev. Maden-Sen!