Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen YÜKSEKDAĞ, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Serpil KEMALBAY ve Nizamettin ÖZTÜRK öncülüğünde bir heyet bugün saat: 12:30’da Manisa/Soma’da Dev. Maden – Sen Soma Temsilciliğini ziyaret etti.

Dev. Maden – Sen üyeleri tarafından karşılanan heyeti sendika adına Dev. Maden – Sen Ege Bölge Temsilcisi Hacay YILMAZ hoş geldiniz dedi.

Heyeti karşılayanlar arasında 13 Mayıs’ta 301 işçinin yaşamını yitirdiği katliamda eşini yitiren Naciye KAYA ve Yırcalı Köyü’nde zeytinlikleri yok edilenlerden Oktay UYAN’da vardı.

AKP, her yerde olduğu gibi Soma ve Ermenek’te de patronlarla kol kola

Heyeti karşılayanlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Figen YÜKSEKDAĞ,

“Birbirimize ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Soma’da kaza olduğu söylenen olayda bir katliam yaşandı ve 301 işçi hayatını kaybetti. Acımız dinmemişken, Soma ikinci bir felaket ile karşı karşıya kaldı. 2800’ün üzerinde işçimiz işsiz kaldı. AKP ile sermaye iyi oyun oynuyor. İşçi düşmanı siyasetten her şey beklenir. Biz bu iktidarı iyi tanıyoruz. AKP, Soma ve Ermenek’te sermayeyi koruyor. Çünkü bu sermaye grupları AKP’nin yandaşlarıdır. Soma’da 13 Mayıs’ta yaşanan organize bir cinayettir. Önce delilleri ortadan kaldırıyorlar, sonra da katliamı aklamak için komisyonlar kuruyorlar.” dedi.

TBMM Soma Araştırma raporu sermayeyi aklıyor

TBMM’de Kurulan Soma Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarını değinen HDP Eş Genel Başkanı YÜKSEKDAĞ,

“Soma raporunda hiçbir şey yok. Olay raporlarda iş kazası olarak adlandırılıyor. Rapor sermayeyi aklamak için dile getirilmiş gibi. 4 Aralık Madenciler gününde 2800’ün üzerinde işçi, işsiz kaldı. Madenciler Günü’nü gelin de Soma’lılara sorun.” dedi.

Sözleşmeler iptal edilsin madenleri TKİ kendisi çalıştırsın

YÜKSEKDAĞ konuşmasının ardından işçilerle sohbet etti. Bu sohbette konuşan işçiler, güvenli çalışma koşullarında çalışmak istediklerini, rödovans sözleşmelerinin iptal edilmesini ve madenleri Türkiye Kömür İşletmeleri’nin çalıştırmalarını istediler.

Eşini maden katliamında kaybeden KAYA, mücadeleye devam edilmeli

13 Mayıs’da Eynez Linyit Ocağında eşini kaybeden Naciye KAYA, işçilerin haklarını almaları için birlikte mücadele etmelerinin gerekliliğini dile getirerek, Yırca köylülerinin mücadelesinden ders alınmasını ve köylüler gibi yüreklice mücadele etmelerini istedi.

Soma Kaymakamı Bahattin AŞÇI, İşçilerin işten çıkarılmasını onaylamak mümkün değil

Dev. Maden – Sen Soma Temsilciliğini ziyaret eden heyet, ardından Soma Kaymakamı Bahattin AŞÇI’yı ziyaret etti.

Soma Kaymakamı YÜKSEL HDP Heyetini makamının kapısında karşılayarak tek tek konukların ellerini sıktı, hoş geldiniz dedi.

Heyet ve Kaymakam arasında Soma’da madencilerin yaşadığı sorunlar üzerine konuşmalar yapıldı. Son bir hafta içinde Soma Kömürleri A.Ş tarafından geçmişte işletilen Atabacası ve Eynez Linyit Ocağında çalışan 2831 işinin işten atılmalarının onaylanamayacağını belirterek hükümetin ve Soma’da faaliyet yürüten şirketlerin çabasıyla bu sorunun çözülebileceğini , işçilerin mağdur edilmesinin önleneceğini söyledi.

Kaymakamlıktan ayrılan heyet, Kolin Şirketi tarafından Termik Santral kurulmak üzere kesilen zeytinliklerin bulunduğu Yırca Köyünü ziyaret etmek üzere hareket etti. 4 Aralık 2014

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir