301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı Davası nihayet başladı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması dün gerçekleşen davada, yargılanan 8’i tutuklu 45 sanık duruşmaya getirilmedi. Yaşamını 13 Mayıs’da kaybeden madencilerin aileleri, duruşmaya getirilmeyen sanıklarla ilgili mahkeme heyetine tepkilerini gösterdi. Aileler, hiçbir önlem alınmadan ocağa sokularak katledilen madenciler için aynı duyarlılığın gösterilmediğini, bile bile ölüme gönderildiklerini belirterek sanıkların gerekçelerinin inandırıcı olmadığını belirttiler.

Katliamda yaşamını yitiren ailelerle birlikte duruşmaya, başta Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Kani BEKO olmak üzere KESK, TMMOB Genel Başkanları ve TTB yöneticileri ile milletvekillerimiz de katıldılar. Soma’da başlayan adalet arayışı, dün Akhisar’la birlikte dalga dalga tüm ülkeye yayıldı.

Yapılan duruşmada ailelerin, avukatların ve bizlerin talepleri dikkate alınarak sanıkların mahkemeye getirilmesi kabul edildi. Mahkeme 15 Nisan 2015 Çarşamba günü sanıklarında duruşmaya katılmasıyla devam edecek.

301 insanımızın aşırı kar hırsına kurban edilmesini hiçbir zaman unutmayacağız. Onları ölüme gönderen politikaların mimarlarını ve uygulayıcılarını da unutmayacağız elbette. Bizlere reva görülen ölüme karşı çıkmak ve yaşamı savunmak için Soma davasını sonuna kadar takip edeceğiz. Biliyoruz ki, biz bu davayı ne kadar sıkı takip eder ve sahiplenirsek katliamın sorumluları hesap vermekten kaçamayacak ve adalet yerini bulacaktır.

Halkımızı yarın sabah yeniden başlayacak olan Soma Davasını izlemeye, Soma katliamında yaşamını yitiren madenci aileleriyle dayanışmaya çağırıyoruz.

Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir