Sendikamızın temmuz ayı içerisinde iş kazaları ile ilgili yapmış olduğu araştırma sonucunda tespit ettiğimiz en az 6 maden işçisi hayatını kaybetmiş ve en az 7 maden işçisi yaralanmıştır.

Maden işçileri ocaklarda her gün alın terleri ile çalışırken yaşadıkları iş kazaları sonucu hayatlarını kaybetmeye, yaralanmaya devam ediyorlar. İşverenler ise gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almaktan kaçınarak yaşanan iş kazalarına yol vermektedir. Sermayenin acil olarak emekçilerin hayatlarını riske edecek durumları ortadan kaldırması ve iş yerlerinde yenileme yapması gerekmektedir.

Dev. Maden-Sen olarak; tüm maden ocağı işletmelerinde geniş, etkili ve ciddi yaptırımları olan denetimler yapılmasını, doğayı ve hayatlarımızı tehdit eden işletmelere yaptırımlar uygulanmasını talep ediyoruz.

İş cinayetlerinde yitirdiğimiz tüm maden işçisi kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza şifa dileriz.

02 Temmuz 2021: Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeşilköy hudutları içerisindeki bir taş ocağı işletmesinde kamyonu şoförü olarak çalışan Muzaffer Aypar (56), şantiye içindeki ıslatma çalışması sırasında kamyonun devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

05 Temmuz 2021: Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında üretim esnasında düşen taşlar ile maden işçisi İ.P. yaralandı.

07 Temmuz 2021: Sivas’ın Divriği ilçesinde, demir madeni ocağında görevli 22 yaşındaki İsmail Öztürk, bakımını yaptığı iş makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti.

09 Temmuz 2021: Erzurum’un Aşkale ilçesinde TÜRG MAK Madencilik’te yakıt ikmal tankının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada tanker sürücüsü Süleyman Bayrak olay yerinde hayatını kaybederken kamyonette bulunan diğer fabrika personeli Yüksel Güzel ağır yaralandı.

09 Temmuz 2021: Manisa Soma’da Uyar Maden’in 8 yıldır tazminatlarını ödemediği madenciler, üyesi oldukları Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Günlerdir Ankara girişinde bekletilen işçiler, yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca Soma’ya geri dönme kararı almışlardı. Dönüş yolundaki Tahir Çetin ve Ali Faik İnter’in içinde bulundukları araç, sabah saat 04.30’da Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında trafik kazası geçirdi. Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti.

Sendika üyesi Ali Faik İnter ise 18 yıl önce maden ocağında babasını kaybetmişti.

09 Temmuz 2021: Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesinde meydana gelen iş kazasında 4 maden işçisi hafif yaralandı.

28 Temmuz 2021: 22 Temmuz’da Artvin’in Mugrul ilçesinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda 42 yaşındaki Serdar Yiğit, kamyona hafriyat almak için sırada beklediği esnada yol çökmesi sonucunda sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

30 Temmuz 2021: Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi 1 No’lu Kuyubaşında meydana gelen iş kazası sonucunda bir maden işçisi yaralandı.