Evrensel Gazetesi İstanbul Muhabiri METİN GÖKTEPE’yi yaşamını yitirişinin 18. yılı bugün. 18  yıldır her eylemde, işçi sınıfının direnişi ve grevlerinde, bakılan her işçi haberlerinde hissedildi METİN’in yokluğu.

8 Ocak 1996 tarihinde, İstanbul Ümraniye Cezaevi’nde katledilen 2 devrimci tutuklunun son yolculuğunu izlemek üzere Alibeyköy’e giden METİN orada devletin silahlı güçlerinin engeliyle karşılaştı. Devletin silahlı güçleri gerçeği perdelemek, yaşananların işçi ve emekçilere olanca çıplaklığıyla yansıtılmasını engellemek için METİN’i gözaltına aldı. Gözaltında uygulanan şiddet ve sergilenen vahşet sonucu yaşamını yitirdi METİN GÖKTEPE. O, muhalif basında daha önce katledilen arkadaşları gibi; inancı sağlam, gözü pek mangal gibi yüreğe sahip devrimci genç bir gazeteciydi.

O gittiğinden bu yana Türkiye’de pek çok şey değişti. Toplumsal muhalefet güçleri daha derlenip toparlandı. Baskıya, zulme ve insan hakları ihlallerine karşı ortak refleks gösterip dayanışmayı daha çok öne çıkarır hale geldi. Taksim Gezi Parkı Direnişi süreciyle birlikte yeniden sokaklarda izimiz geleceğe dair söylenecek sözümüz oldu. Ama hiçbir şey METİN’i ve onun şahsında yaşanılan güzellikleri tarihe not düşen muhalif gazetecileri unutturamadı…

METİN GÖKTEPE’yi yitirişimizin 18. yılında, onun şahsında ölümüne gerçekleri yazan, ödediği bedeller sonucu bugün aramızda olmayan gazetecileri özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

METİN GÖKTEPE’yi yitirişimizin 18. yılında, Evrensel Gazetesinden arkadaşlarının, GÖKTEPE Ailesinin ve özgür basının acılarını bir kez daha paylaştığımızı belirtir, dostluk ve dayanışma duygularımızı iletiriz.

 

Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir